Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Diverse // ZIUA EROILOR

ZIUA EROILOR

Pascal,Ilie-col(r)ZIUA EROILOR

13 IUNIE

E zi cu roșu-n calendare,
Căci e mare sărbătoare
Sărbătoarea tuturor
Ziua Eroilor
.

Odată cu Înălțarea Domnului poporul român sărbătorește și Ziua Eroilor, căci și sufletele acestor sfinți ai neamului nostru s-au înălțat la cer și stau de-a-dreapta Tatălui Ceresc pentru jertfa lor supremă pentru neam și țară. Marele nostru istoric Nicolae Iorga spunea: ,,Și prin Cultul Eroilor, neamul nostru românesc se mai menține și astăzi viu aici sub soare”.
Și într-adevăr românii au un anumit cult pentru eroi, căci datorită jertfei lor supreme suntem astăzi ce suntem în lume.
Peste tot în țară există cimitire ale eroilor, monumente ale eroilor, cruci ale eroilor.
Și nu numai de Ziua Eroilor ard lumânări la căpătâiul acestor sfinţi, ci şi în alte zile din an se aprind lumânări, se fac pomeniri în amintirea şi recunoştinţa pentru că ei s-au jertfit pentru neam şi ţară.
Noi, veteranii de război, avem încrustat adânc în inimile noastre această zi omagială şi ne aplecăm frunţile cu sfioşenie şi respect pentru eroii neamului. Aprindem o lumânare pentru ei, vărsăm o lacrimă sfântă la căpătâiul lor, acolo unde sunt cruci.
Cei mai mulţi eroi nu au morminte aparte, iar în locul acestora avem monumetele dedicate lor, precum şi troiţele eroilor. Acestea din urmă ţin locul de mormânt.
,,Eroi au fost, eroi sunt încă
Şi-o fi cât neamul românesc.
Tot ce românesc nu piere
Şi nici nu va pieri,
Căci sunt neam de eroi
Şi eroi suntem şi noi.”

De ziua eroilor, le aducem un mare OMAGIU şi nu-i vom uita niciodată.

Col. (r) Ilie Pascal,
Veteran de război

Text preluat integral de pe site-ul www.luceafarul.net

Etichete:

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Va felicit pt.taria si devotamentul prin care ati dat dovada ,si respectul care il aveti pt. toti eroii care s-au jertfit pt. neam si tara,al caror sange au curs ,aparand-si hotaru-l ingenuncheati, iar astazi tot neamul isi inalta sufletul si gandul, spre slava voastra din altare,se’ nalta fumul de tamaie,pt veci sa ramana al lor nume de EROII NEAMULUI ROMANESC.!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.