Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // Vorniceni. Alegeri locale – 2016. Pentru limpezirea opiniei necesară vornicenenilor de pretutindeni (2)

Vorniceni. Alegeri locale – 2016. Pentru limpezirea opiniei necesară vornicenenilor de pretutindeni (2)

VOTANTIVorniceni
Alegeri locale – 2016

Pentru limpezirea opiniei necesară vornicenenilor de pretutindeni (2)

 

Prima ofertă publică adresată candidaţilor la funcţia de primar al comunei vornceni s-a încheiat. (http://vorniceneanul.ro/electorala-2016-pentru-limpezirea-opiniei-necesara-satenilor-care-vor-merge-la-vot-1).

Din rândul celor 7 competitori au răspuns: Bâgu Dumitru, Ciritel Marcel, Jijie Florin, Volari Mihai şi Zvâncă Ionuţ, celalţi doi: Frunzete Ioan şi Leampăr Taoder nu au trimis CV şi programul electoral. Pentru domniile lor aşteptăm încă două zile, respectiv 21 şi 22 mai până la ora 24,00, pentru a ne trimite un scurt CV şi principalele obiective al guvernării comunei, din perspectiva proprie, în scopul vădit onest pentru o informare corectă a cititorilor noştri, potenţiali alegători.

Facem precizarea că revista Vorniceneanul în formatul tipărit a fost fondată în 2009 de Ion Istrate, Teodor Epure, Chirilă Dumitru şi Ştefan Aionesei (Ştefănel, Dumnezeu să-l ierte). Din motive obiective, cele ce privesc asigurarea finanţării tipăririi, revista nu mai apare de câţva ani, deşi machetele pentru tipar sunt pregătite.

Formatul electronic (site-ul www.vorniceneanul.ro,) este fondată de Ion Istrate şi este acreditată de Biblioteca Naţională a României prin ISSN: 2067 -1105

Formatul online al revistei vorniceneanul.ro este propietatea Fundaţiei Naţionale pentru Dezvoltare Comunitară (www.fndc.ro) al cărei scop principal este acela de a contribui la dezvoltarea comunităţilor locale prin activităţi de cultură, educaţie şi informare graduală a locuitorilor din aşezările urbane şi rurale.

Considerăm că această explicţie a fost necesară pentru a ne arăta mâhnirea noastră şi a lua în seamă unele atitudini nepotrivite şi nelămuritoare apărute în activitatea unor factori locali cu atribuţii în organizarea alegerilor locale din iunie 2016.

Trecând cu vederea orice încercare de a ne împiedica realizarea scopului propus, în sensul explicat mai sus, vom continua să contribuim la o corectă informare a locuitorilor satelor din comuna Vorniceni, în aşa fel încât fiecare cetăţean să aibă conştiinţa clară atunci când va lua o decizie la vot, cine să-i ocrotească interesul şi cine să administreze treburile publice acolo unde vieţuieşte.

În consecinţă solicităm candidaţilor pentru funcţia de primar să ne trimită două texte la care să se refere:

1.Care sunt nejunsurile din satele comunei din ultimii ani, 5 ani;

2.Care este principalul obiectiv al programului său de adminstrare pe care îl va pune în aplicare din a doua zi de mandat.

Primul text nu trebuie să depăşească 200 de cuvinte, iar al doilea 50 cuvinte pentru enunţarea obiectivului şi până la  300 de cuvinte explicarea modalităţilor de punere în practică cu asigurareaa bugetară necesară.
Textele vor fi însoţite de o fotografie ataşată în format.jpeg, de mărimea a max. 200 KB, fără înscrisuri (slogan).
Textele vor fi trimise la adersele de Email:

redactia@vorniceneanul.ro
sau la
fndc@fndc.ro

Facem precizarea că, nu se percep taxe sau comisioane pentru această publicare, iar invitaţia este adresată tuturor candidaţilor înscrişi oficial.

Termenul pentru trimiterea celor solicitate este până la data 25 mai 2016, ora 24, începând cu publicare prezentului comunicat.

Textele se vor publica separat în fiecare zi, pe parcusul a şapte zile, începând din 21 mai 2016.

În perioada 1-3 iunie 2016 vom publica un material sinteză cu pricipalele obiective ale fiecărui candidat la funcţia de primar al comunei Vorniceni.
In data de 5 iunie 2016, după închiderea procesului vătării, vom prezenta rezultatele sondajelor de opinie realizate în perioada 25 martie – 03 iunie 2016,  înclusiv un posibil EXXIT-POLL.

Aşteptăm şi alte propuneri privind promovarea în mod echitabil şi transparent a ceea ce ni se trimite sub semnatura candidatilor, fara ca în continutul textelor să se găsească atacuri la persoană, aprecieri neadecvate etc.
Redacţia îşi rezervă dreptul de a nu publica materialele care, în conţinutul lor, se consideră ca ar putea atinge imaginea şi dreptul la intimitate al candidaţilor.

Pnetru conformitate,
Ion Istrate
Director FNDC,

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.