Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fii din Vorniceni // Vizita unor oaspeți de seamă la Vorniceni, astăzi 14 iulie 2013

Vizita unor oaspeți de seamă la Vorniceni, astăzi 14 iulie 2013

Vizita unor oaspeți de seamă la Vorniceni, astăzi 14 iulie 2013

A devenit o constantă ca, din când în când în Vorniceni să sosească o serie de oaspeți. De data aceasta n-au fost niște oaspeți oarecare, ci chiar din aceia pe care-i leagă niște dulci amintiri de locurile copilăriei. Dacă în urmă cu vreo 10 ani, domnul Lucian Ionescu își depăna amintirile într-o scrisoare, cum că, atunci când venea în vacanță, la Vorniceni, era fericit alături de grupul de copii care aduceau vitele de la cireadă, prin noroiul de pe ulițe, de data aceasta vizita a doi frați ai săi, d-l Gabriel, medic de renume mondial și d-na Marina, profesoară universitară, a entuziasmat sătenii veniți la parastasul făcut la mormintele părinților și bunicilor acestora.
Ca de obicei, primul salut adresat sătenilor, oficialităților, celor doi preoți prezenți in curtea bisericii noi, a fost făcut de d-na Marina Mureșanu Ionescu, cea mai mică dintre frați. Se citea in privirile ei, ale soțului său, d-l Corneliu, ale fiului, dar și ale d-lui Gabriel, cel care, cu peste 25 de ani în urmă a avut un rol important la operația de separare a celor două siameze, de la Botoșani, bucuria de a fi întâmpinați cu atâta căldură, așa cum înaintașii lor, d-l Octavian și d-na Cecilia erau primiți în satul acesta. Și, ca să ne facă o surpriză , d-na Marina Mureșanu Ionescu a anticipat o următoare vizită, în toamnă, ocazie cu care se va lansa o carte ,,Cartea Jijiei’’ , la care a colaborat cu niște articole despre unele persoalități, lansare pe care și-o dorește aici, în satul copilariei dânsei.
De apreciat, este faptul că la această acțiune au participat și d-l viceprimar Curcă Constantin, o serie de intelectuali ai satului, și mulți copii. Ca să ne convingă de sentimentele ei aparte pentru aceste mirifice plaiuri moldave, d-na Mureșanu spunea celor prezenți că această comună nu este chiar una oarecare, și că de aici ,,s-au ridicat’’ multe personalități care au făcut și fac cinste țării noastre. În sinea mea, i-am dat dreptate gândindu-mă la mulți ofițeri M.Ap.N de poliție, cadre didactice pentru învățământul preuniversitar, muzicieni, medici și asistente medicale, universitari și geologi. Oaspeții au făcut o scurtă vizită și la casa părintească, astăzi casă parohială,pentru a-și alina sentimentele de frumoasă aducere aminte a vacanțelor petrecute în copilărie, aici, la Vorniceni.
Toți cei prezenți au rememorat cuvintele pline de căldură ale d-lui Octavian, care venea regulat în satul natal și și-au exprimat omagiul celui care a făcut multe pentru această localitate.
Ne dorim și alte acțiuni la care să participe cât mai multă lume.
Prof. Gherman Gheorghe

P1020641 [1024x768]

P1020640 [1024x768]

P1020639 [1024x768]

P1020606 [1024x768]

Etichete:

2 comentarii la acestă însemnare

  1. Felicit din toată inima pe aceşti minunaţi oameni care,deşi celebri prin cariera lor ,nu au uitat de unde au plecat şi mai ales cinstesc memoria distinşilor dumnealor înaintaşi.Cu aşa oameni,Vorniceniul este cunoscut şi trebuie să fim recunoscători şi prin activităţile noastre să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor dumnealor , să nu-i dezamăgim,să le dăm prilejul de a reveni cu drag în satul natal!Vă mai aşteptăm pe aceste locuri dragi sufletelor dumneavoastră!

  2. ana.colesniuc spune:

    felicitari pentru asemeni oameni si sintem mindi cu ei si cu inca multi altii care ne fac cinste

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.