Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fii din Vorniceni // UNGUREANU GHEORGHE – tânărul hotărât, cu multă imaginaţie şi căruia-i place „să mănânce lemnul

UNGUREANU GHEORGHE – tânărul hotărât, cu multă imaginaţie şi căruia-i place „să mănânce lemnul

Ungureanu Gheorghe – tânărul hotărât, cu multă imaginaţie şi căruia-i place „să mănânce lemnul

Tânărul de numai 39 de ani, vornicenean get-beget, Ungureanu Gheorghe, s-a născut la 1 iulie 1972 şi este fiul lui Ion şi Ana. După terminarea celor 8 clase la Şcoala nr. 1, a mai urmat nişte cursuri de scurtă durată de şofer pe troleibuz şi vatman pe tramvai (în ţară).

Caruta, Ungureanu Gheorghe [640x480]Cam de pe la 22 de ani a descoperit că îl atrage munca cu lemnul. Mai întâi „a furat” meserie de la colegii mai în vârstă. Încă de atunci lucra la construirea (confecţionarea) mobilei. Ca ucenic doar şlefuia, aplica furnirul, dar după ce a căpătat experienţă a reuşit să lucreze seturi de mobilă, la comandă. A constatat că-i place această muncă, şi, aşa, după cum singur mărturiseşte, „mănâncă lemnul”. Aflat în faţa unor obiecte lucrate de mâna lui constat că într-adevăr ies adevărate „opere de artă”. Imaginaţia sa, dar şi îndemânarea, au făcut să iasă din mâinile lui troiţe, frumos sculptate, scaune cu spătar, scaune taburet, care artizanale, uşi, ferestre şi altele.

Întrebat fiind de unde s-a inspirat a zis că a văzut o serie de imagini la televizor şi a trecut la realizarea acestor lucrări. De asemenea a mai spus că, uitându-se şi în reviste Nekerman, ar putea, oricând, realiza un set pe care i l-ar comanda cineva.

Ca să admire munca sa, în vara trecută, a scos la poartă carul artizanal iar sătenilor nu le venea să creadă că Ghiţă a lui Nică Ungureanu face aşa ceva. Are 4 copii, locuieşte cu mama sa, vrednică gospodină, vara şi toamna merge la lucru, pe câmp, la prăşit, la tăiat porumb şi floarea soarelui, iar iarna se îndeletniceşte şi cu prelucrarea lemnului. Deşi a peregrinat prin ţară, a avut o viaţă plină de peripeţii, acum s-a hotărât să se stabilească definitiv la casa părintească. La prima vedere acest tânăr nu-ţi lasă o impresie deosebită, pentru că este foarte modest dar dacă deschizi o discuţie, îi vezi rodul muncii lui, imediat îţi schimbi părerea şi, vrei nu vrei, îţi vin pe limbă numai vorbe de laudă şi apreciere.

Ghiţă, să ştii că eu sunt unul din sătenii tăi pe care i-ai impresionat prin ceea ce faci şi-ţi doresc să ai cât mai mulţi clienţi, sănătate şi să faci cinste satului tău.

Să trăieşti întru mulţi ani!

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.