Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fii din Vorniceni // SANDA ISTRATE. Adio,DOAMNA INVĂȚĂTOARE!

SANDA ISTRATE. Adio,DOAMNA INVĂȚĂTOARE!

Sanda Istrate Sunt doar câteva ore de când am urat doamnei mele învăţătoare sănătate şi astăzi,de dimineaţă ,am primit o veste care a căzut ca un trăsnet-DOAMNA SANDA ISTRATE a murit!Nu ştiu ce să spun,nu pot să-mi revin după această veste…S-a rupt o bucată din inima mea,nu mă aşteptam la aceasta….Nu de mult am vorbit cu dumneaei la telefon,îmi promisese că vine în sat de Ispas,apoi când iau vacanţă ca să fiu mai liberă şi să avem mai mult timp să depănăm amintiri…Acum,aşteptam să vină doamna,să-şi onoreze promisiunea,dar iată că a venit vestea că s-a stins din viaţă departe de locurile în care a trăit cei mai frumoşi ani.Nu ştiu dacă este cineva din sat care să nu o fi cunoscut,care să nu o fi preţuit şi admirat…Pentru mine a fost modelul de urmat în viaţă,a fost o a doua mamă…Vai,este atât de trist,mai ales că nu va fi adusă în sat, va fi înmormântată acolo,la Şura Mare,departe de satul pe care l-a iubit,pe ai cărui copii i-a educat şi care astăzi şi-ar fi dorit să-i aducă un ultim omagiu,să o conducă pe ultimul şi cel mai trist drum,fără de întoarcere,drumul veşniciei…Adio,DOAMNA INVATATOARE!Vă aştept în zadar….Nu veţi mai veni niciodată la Vorniceni,nu vă voi mai auzi vocea caldă şi plină de mângâiere….Dumnezeu să vă ierte şi să vă odihnească sufletul nobil şi plin de bunătate!Nu voi uita niciodată chipul dumneavoastră drag,veţi rămâne mereu vie în inima mea….

Lenuța Frunzete,
Vorniceni, 10 iulie 2013

Etichete:

3 comentarii la acestă însemnare

 1. „În rest nu e decât tăcere”! – vers răzleț citit în piatra mormântului unui copil… Dumnezeu să o așeze în Lumina Lui veșnică și bună!

 2. Nu se poate intelege cat de grea este despartirea, decat atunci cand o fiinta draga pleaca de langa noi. O cauti si nu o gasesti, o strigi si nu raspunde, o astepti si nu vine .Ne ramane doar o amintire si un dor nestins in inima celor dragi.
  Sa-i punem la cap o floare
  Sa-i aprindem o lumanare
  Printre lacrimi si suspine
  Sa- naltam o rugaciune
  Pentru cea mai buna profesoara.
  Care a plecat in ceruri, lasand in urma numai lacrimi si durere.Rugam ca bunul Dumnezeu sa-i aseze sufletul printre alesi Sai, sa-i daruiasca pace, liniste si odihna vesnica in Inparatia Sa. !
  Citate din poezia Veronica Micle
  „Sosit-a ceasu- intristari
  Si ceasul bunului ramas
  Se rupe un lant plin de tacere
  Ca firul cel mai subtirel
  Cand soarta vrea sa fie
  Zadarnic vrei sa faci altfel.

 3. Saviuc Vasile spune:

  Am cunoscut-o foarte bine pe doamna si am colaborat.Am o parere extraordinara. DUMNEZEU SA O IERTE !

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.