Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // Primarul de Vorniceni, Toader Leampăr, a trecut la fapte … bune

Primarul de Vorniceni, Toader Leampăr, a trecut la fapte … bune

Vorniceni
3.XII.2012

Primarul de Vorniceni
Toader Leampăr – a trecut la fapte … bune

Interviu realizat de prof. Gheorghe GHERMAN

Intervievat la început de decembrie d-l primar, Toader Leampăr, de la Vorniceni a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva înrebări, care i s-au adresat.

Reporter – Stimate d-le primar, de mult îmi propusesem să vă iau un interviu, acum la început de muncă în fruntea comunităţii, dar m-aţi provocat; zilele acestea, când am observat că se instalează o statuie, în faţa primăriei. Despre ce este vorba?
Toader Leampăr
Primar – Am instalat un grup statuar ,,Lupoaica cu cei doi gemeni, Romulus şi Remus”.

Reporter – A cui a fost iniţiativa şi propunerea acestui simbol?
Primar – D-l profesor Sîrbu Aurel împreună cu mine am căzut de acord că ar fi cel mai bun simbol al localităţii moastre, veche aşezare de răzeşi, cu urme arheologice încă din neolitic şi pentru că toţi vornicenenii sunt români adevăraţi.

Reporter – La ce fonduri aţi recurs?
Primar – Cele 7000 lei RON au fost aprobate de consiliul local din bugetul nostru.

Reporter – De cine a fost sculptat acest grup statuar?
Primar – El a fost sculptat de inginerul şi sculptorul Vlad Prună, din Sîngeorz Băi, originar din Braşov.

Reporter – Bună şi interesantă faptă şi iniţiativă, mai ales că avem o clădire nouă a primăriei, dar ce alte obiective v-aţi propus pentru anul financiar 2013 să realizaţi?
Primar – Ne-am propus pentru 2013 câteva investiţii nu prea mari, dar pe care sunt hotărât să le realizez. Mai întâi ne propunem să reabilităm trotuarul vechi, să înfiinţăm şi să dotăm cel puţin 2 terenuri de joacă pentru copii (pe două din laturile satului care este foarte întins) şi în viitor să negociem vreo 4 contracte vechi, pentru a face economie la buget, cu Salubrizarea şi Romtelecomul, să reparăm staţiile de autobuz şi în anii viitori, cu sprijinul Consiliului Judeţean, personal al domnului Florin Ţurcanu, să construim un nou cămin cultural (mai ales că proiectul îl avem), să se termine asfaltarea drumului judeţean spre Botoşani şi Dorohoi, adică până la George Enescu.
Ne rămâne să dăm în îngrijirea şcolilor, a altor instituţii de pe raza localităţii, a rondurilor, troiţelor, să îngrijim mai mult cimitirul „Sf. Dumitru” şi să colaborăm mai mult cu Postul de poliţie pentru a asigura linişte în localitate, siguranţa persoanelor în vârstă şi nu numai, să deszăpezim şoselele importante şi drumurile principale, să cosim buruienile de pe marginea şoselelor şi mai sunt şi multe alte preocupări administrative..

Reporter – Am văzut în alte localităţi că uliţele au primit nume. Eu am chiar o propunere în acest sens. Ce credeţi s-ar putea face şi la noi acest lucru mai ales că mulţi locuitori au acelaşi nume, prenume şi chiar iniţială, deosebindu-i doar după poreclă?
Primar – Ne propunem şi acest lucru să facem, pe viitor şi aşteptăm colaborarea dumneavoastră

Reporter – Vă mulţumesc d-le primar şi vă doresc şi mai multe fapte frumoase să faceţi pentru Vorniceni.
simbol patrioticPrimaria vorniceniLeoca,statuie,vorniceniP1150328 [800x600]

Etichete: , ,

5 comentarii la acestă însemnare

 1. Personal nu-l cunosc pe domnul primar dar inceputul e promitator.Leoaica se gaseste la Roma, Bucuresti si..de ce nu si la Vorniceni. E un inceput temeinic de un primar pus pe fapte.Am inteles ca sunteti un foarte bun gospodar, speram sa se vada asta si in comuna.Domnule profesor Gherman asteptam vesti bune despre satul si primarul nostru in numerele viitoare ale revistei.Ca fiu al satului ma bucur ca in fruntea lui este un primar tanar si ambitios. Din toata inima ii doresc succes si sanatate.

 2. Felicitarile mele primarului si celor care se implica pentru satul Vorniceni ! Abea astept sa ajung acasa sa vad ,,Leoaica cu cei doi gemeni, Romulus şi Remus” in realitate !

 3. --- spune:

  „Lupoaica cu Romulus şi Remus”, nu leoaica…dar fapta este laudabila.

 4. --- spune:

  „Lupoaica cu Romulus şi Remus”, nu leoaica…dar fapta ma face mandru de satul meu si de domnul primar.

 5. O1 spune:

  Mitica (Chiorescu) te-a taxat domnul Epure! Cu cine ai facut istoria!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.