Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // Oameni deosebiți încă o dată se dovedesc DEOSEBIȚI

Oameni deosebiți încă o dată se dovedesc DEOSEBIȚI

Primit pentru publicare: 18 oct. 2016
Autor: Gheorghe GHERMAN
Publicat: 18 oct. 2016
Redactor ediție: Marinela MIHAI
Editor: Ion ISTRATE

 

Oameni deosebiți încă o dată se dovedesc DEOSEBIȚI

    De curând ( sâmbătă 15 octombrie 2016), Satul  Vorniceni a fost vizitat de o familie , cu totul deosebită.  Și n-a fost prima dată, când, această  familie cu  RĂDĂCINI ADÂNCI,  în pământul acestei octavian-ionesculocalități, a dat dovadă că nu-și uită rădăcinile. Este vorba despre familia doamnei profesor universitar Maria Mureșanu-Ionescu, care a ajuns aici, cu un scop bine fixat , de a face o donație de carte și documente originale, aparținând regretaților Preot econom Ioan Ionescu și prof. univ. dr. Octavian Ionescu, pentru biblioteca Căminului cultural și Muzeul de etnografie a comunității Vorniceni, aflat la școala veche (din deal). Atmosfera a fost foarte plăcută pentru că la primăria Vorniceni, unde erau prezenți d-l  Istrate Cătălin, reprezentantul domnului primar,  prof. Epure Teodor,  prof. Gherman Gheorghe,  prof  Honciuc Brîndușa, prof Mihai Marinela, prof. Istrate Ionela

au asistat la o prezentare exhaustivă a valorii donației  pe care o fac satului de baștină de care cu toții sunt foarte legați sufletește, așa cum tatăl lor și bunicii au fost. Pentru o parte din audiență, mai tânără, sublinierea  unor aspecte din viața și opera celor menționați mai sus, a fost o pildă și totodată un îndemn de a-și iubi locurile natale mai mult decât orice câștig ocazional pentru că, în final, cu asta rămânem, cu faptele noastre.

            Acești doi TITANI, preot econom Ioan Ionescu și prof. univ. dr. Octavian Ionescu s-au dedicat, trup și suflet acestui sat, prin toată activitatea lor, dar, nu spre surprinderea noastră, așa cum a subliniat d-l prof. Gherman Gheorghe, au lăsat în urmă „ mlădițe” vrednice de laudă, cadre universitare, care fac cinste țării noastre aici și peste hotare, și  care, duc mai departe moștenirea celor dragi lor, părinți și bunici. Credem că bine ar fi ca și alți vorniceneni, aflați mai aproape sau mai departe să  ia  exemplul  lor, că, până la urmă, oricât de bine o duci în altă parte tot aici „îți zboară” gândul, din când în când, aducându-ți  aminte de colinele, văile, ulițele pe unde alergai când erai micuț, de dascălii care te-au învățat limba română corectă “cea dulce și frumoasă „ , de cei care au muncit ca să te vadă om mare sănătos și împlinit.  Donația făcută completează numărul mare de cărți aflate în biblioteca comunală și va putea ajuta pe cititori să se documenteze  și  să-și completeze cultura generală, de care, cu toții avem nevoie. Documentele originale sau în copie donate muzeului vor fi puse în valoare de d-l prof. Gherman Gheorghe  și  alți istorici din sat, așa cum avem unii consăteni  sau din cei originari de aici( prof. univ. Mihai Maxim) care ne-au îmbogățit colecția de cărți.

Mulțumim domnilor Marina Mureșanu- Ionescu, Corneliu Mureșanu și copiilor lor pentru donația făcută, și sperăm, așa cum ni s-a promis, că și în viitor vor fi aduse alte materiale valoroase.                                                                               

 

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.