Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // O sărbătoare de suflet… la Vorniceni

O sărbătoare de suflet… la Vorniceni

O sărbătoare de suflet… la Vorniceni
A consemnat prof. Gheorghe GHERMAN

0-Vorniceni,mai,2010În ziua de 13 mai 2010, Ziua eroilor şi Înalţarea Domnului un grup de elevi ai Şcolii nr. 1 ,,Prof. Octavian Ionescu” au participant la o emoţionantă activitate cu tematica adecvată, la monumentul ridicat în cimitirul satului, pentru comemorarea celor cazuţi pe câmpurile de bătălie din Bulgaria, în 1877, în timpul Primului şi celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Cu aceasta ocazie participanţii, cetăţeni ai satului Vorniceni au avut ocazia să-şi aducă aminte şi de unii dascăli ai multor generaţii de copii care au învăţat pe băncile şcolii, decedaţi: Olaru Dumitru, Şalaru Ioan, Şalaru Maria, Maxim Ioan, Muraraşu Ioan, Muraraşu Maria, Padureţ Dionisie, Istrate Constantin, Panzaru Mihai, Panzaru Teodora s.a. Totodata fostii elevi ai promotiei 1961 – 1962, ai clasei a VII-a au comemorat si pe fostii lor colegi disparuti.

Elevii au cântat cu emoţie şi entuziasm cântece patriotice, cântece folk adecvate, au recitat cu un patos aparte frumoase poezii ale poetilor români.

În după amiaza aceleiaşi zile, la Şcoala nr. 2 Vorniceni, promoţia 1962 ai claselor a VII-a s-au întâlnit cu o parte din foştii lor dascăli, cu autorităţile comunei şi şcolii din localitate.

Emoţiile şi lacrimile au fost pe măsura. Ora de dirigenţie a fost condusă de d-l profesor Teodor Epure. Toţi cei prezenţi, foşti elevi, rude apropiate, prieteni de-ai lor au trăit clipe emoţionale deosebite, mai ales ca mulţi din participanţi veniseră de la sute de km, alţii din comune ale judeţului şi alţii care trăiesc chiar în localitate. Se poate spune că pentru Şcoala din vale a fost o mare sărbătoare.

8-Vorniceni,mai,2010
3-Vorniceni,mai,2010
00-Vorniceni,mai,2010
1-Vorniceni,mai,2010
7-Vorniceni,mai,2010
18-Vorniceni,mai,2010

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.