Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Diverse // Mi-e dor, de Angela Nicolae

Mi-e dor, de Angela Nicolae

Mi-e dor de satul meu natal,
Mi-e dor de acel pământ!
E locul sfânt unde m-am născut!
Mi-e dor și-n gând,
Mi-e dor!
Doamne… de mult nu l-am văzut!
Mi-e dor de tine Tată,
Mi-e dor de tine Mamă,
Mi-e dor de un strugure de poamă!
Mi-e dor de roua dimineții,
Mi-e dor
De timpul, când eram în floarea tinereții,
Mi-e dor de soarele,
Ce printre flori răsăre
Și… după deal apune!
De splendoare,
Mi-e dor!
Și pe înserare,
Mi-e dor de anii ce au trecut,
Mi-e dor de ai mei prieteni,
Căci de mult nu i-am văzut!
Mi-e dor de tot ce-a fost
Și ce va fi…
Aproape… n-are rost…
Mi-e dor !…
Mi-e dor !

Etichete:

5 comentarii la acestă însemnare

  1. Stimată doamnă,aţi scris aceste versuri prin care arătaţi cât de mult vă iubiţi locul natal,cât de mult preţuiţi amintirile sfinte despre părinţi,prieteni…Dacă toţi cei născuţi în Vorniceni şi plecaţi departe ar simţi şi trăi cu aceeaşi intensitate ca şi dumneavoastră,lumea ar fi mai bună,mai plină de iubire şi poate că şi Dumnezeu şi-ar întoarce faţa spre noi,cei care ne considerăm (pe nedrept)amărâţi că locuim într-un sat „uitat de lume” cum le place unora să spună.Mă bucur că sunt mulţi ca dumneavoastră care ţin la valorile şi spiritul satului.Felicitări şi mai aşteptăm articole de la dumneavoastră!

  2. Cred ca pe fiecare dintre noi ne apuca dorul de copilarie si de cei dragi care ne-au ocrotit si invatat. Este un lucru exceptional ca apare aceasta revista.Chiar daca esti departe simti pulsul satului de unde ti-ai luat zborul.Doamna Angela probabil este undeva foarte departe de nu poate sa-si faca un pic de timp sa-si incarce bateriile cu aerul din sat.Acuma este usor de ajuns fiindca avem asfalt. Sa nu-l uitati pe domnul Ovidiu care a scos noroiul din Vorniceni si a facut primarie cum rar gasesti. Trebuia lui sa-i faceti statuie. Va doresc succes si va citesc cu drag.

  3. Sunt de acolo spune:

    D-le Chiorescu ai dreptate! La toti ne este dor si acum avem posibilitati mai lesne sa mergem mai des prin locurile noastre natale. Aveti dreptate ca acest sat acum nu mai este brazdat de noroaie, asfaltul si drumurile modernizate ne indeamna sa trecem pe acolo. Il stimez pe T Leampar, este un om harnic si chibzuit in oarecare masura, dar nu va reusi, fiindca nu poate, este depasit de situatie, sa faca ce a facut Corleciuc. T Fasola si O Corleciuc sunt fenomene vornicenene care se intampla odata la 100 de ani. Nu stiu cine a initiat aceasta pagina web dar a fost inspirat! Toate bune!

  4. self spune:

    Nene Mitica Chiorescu, facem ce facem si tot pe politica o dam, mai lasati-o Doamne fereste „la boala” ca ne-am saturat. Sunt Stelica Zaharia {Arghiri}, si cu aceasta ocazie tin sa va salut si sa va urez multa sanatate.Doamna Elena Costea mi-a fost profesoara de engleza, asa ca un amanunt.

  5. Domnule Self(Stelică), să ştii că nu fac politică de nici o culoare. Dar trebuie să recunoaştem că domnul Ovidiu Corleciuc are totuşi nişte merite deosebite. Dacă era sprijinit poate era şi acuma primar.Pe domnul Leampăr nu-l cunosc,dar,dacă este bine intenţionat vom auzi lucruri frumoase despre dumnealui şi implicit despre Vorniceni. Îi dorim succes şi aşteptăm. Eu când ajng pe dealul de la Ibăneasa şi văd Vorniceniul mi se pune un nod în gât şi văd cel mai frumos sat din România. Totdeauna intru cu emoţii în satul meu. Cei care-l gospodăriţi aveţi grijă de el.Succes şi numai de bine.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.