Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // La Vorniceni, pentru Eroi

La Vorniceni, pentru Eroi

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Pentru prima dată din viața de primar al comunei Vorniceni, d-l Toader Leampăr a inițiat o acțiune reușită de comemorare a eroilor satului și ai neamului, joi 13 iunie. Această acțiune a fost pregătită minuțios prin înnoirea cimitirului, adică înnoirea porților, curățarea mormintelor de buruieni, curățarea incintei monumentului dedicat eroilor, de pe aleea principală, colaborarea cu profesorul Chilărescu Mihail, care pregăti cu elevii celor 2 școli, un frumos program artistic și nu în ultimul rând solicitarea sprijinului profesorilor Teodor Epure și Gheorghe Gherman spre a prezenta câte un cuvânt de subliniere a rolului pe care l-au jucat înaintașii noștri în consolidarea țării de la marii voievozi ai neamului până la 1859 la formarea României, în vremea lui Alexandru I. Cuza și jertfele celor căzuți in primul si al II-lea război mondial. Marcarea momentului a fost completat de o slujbă religioasă realizată de preoții Ciprian Ivanovici și Ion Constantin, cu depunerea unei coroane la monument, din partea Primăriei Vorniceni.
Ne vom aduce aminte, permanent, de înaintașii noștri și Dumnezeu să-i ierte!

Autor, prof. Ghe. Gherman.
Material publicat cu sprijinul domnului Mihai Irimia.

La ziua Eeroilor,Vorniceni [1024x768]2 La Monumentul Eroilor [1024x768]Vorniceni, Cimitirul satului [1024x768]Vorniceni,ziua erolior [1024x768]1 Vorniceni,13 iunie,ZiuaEroilor [1024x768]

Etichete: , , ,

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Felicitari domnului primar si colaboratorilor d-voastra de initiativa luata pentru a pastra traditia in comemorarea eroilor neamului. Si totodata de angajamentul propus intr-un articol facut printr-un interviu, presupunem ca este un inceput bun , cu calitati de gospodar. Dar citind un articol din gazeta Botosani pe net, am ramas surprinsa de o initiativa gresita ,apeland la forte de ordin pentru aceasta comuna! Nu cred ca era cazul , sunt bani publici,ar trebui sa fiti mai fermi (atat primarul cat si polita)rezolvarea reclamatilor adresate de catre cetateni la timp, nu sa se ajunga pana la judet!.eu sunt mandra de satul in care m-am nascut ,chiar daca nu locuiesc acolo de 37 ani. Nu doresc sa ajunga o comuna cu eticheta. Va doresc succes in tot ce v-ati propus . „Asteptam si multe articole de la domnia voastra”

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.