Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Diverse // La plimbare cu caleașca

La plimbare cu caleașca

Sursa: www.luceafarul.net

O inițiativă frumoasă!
Constantin Donisan (Liceul ,,Nicolae Iorga” Botoșani) nu s-a sfiit să provoace gustul botoșănenilor pentru atragerea acestora mai aproape de valorile de patrimoniu ce aparțin Botoșanilor. Cu o trăsură de epocă, restaurată prin grija doamnei prof. Aglaia Corneanu, a întregit ambianța unui alai de nuntă în deplasarea tinerilor însurăței de la Casa căsătoriilor a municipiului la Biserica Uspenia, unde avut loc cununia religioasă. Mare a fost bucuria celora care au avut prilejul să facă o scurtă plimbare cu eleganta caleașcă. Și, chiar, au fost solicitări pentru o plimbare până la Ipotești!
C-tin-donisan,fotoAgata [1600x1200] Calul-trasurii,foto-Agata [1600x1200]

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Este o intiativa formidabila.Mai ales pentru a ne aduce aminte cum au aparut trasurile.Prin secolul XVIII, timp de doua secole, tipul trasurilor luxoase a fost un fel de regina trasurilor, iar aparitia trasurilor moderne i-a fost atribuita lui Jean Le Pautre. Cu trecerea timpului ele au fost construite caroserii inovatoare pt vechicule motorizate care pastrau stilul trasurilor. Operele din sec al XVIII-reflecta curentele multor artisti care sunt si astazi in marele expozitii ale lumii.
    De ce sa nu ne mandrim si noi cu valorile de patrimoniu ce apartin botosanenilor, mai ales ca in toate marile orase trasurile sunt in mare voga cat pt insuratei si pentru plimbarile in diferite obiective turistice. Dupa cate stiu sunt foarte multe locuri prin care turistii pot vedea marile valorile si spiritul moldovenesc.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.