Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fii din Vorniceni // ISTRATE MARIAN – VIITOR SPECIALIST ÎN DEZVOLTAREA DURABILĂ

ISTRATE MARIAN – VIITOR SPECIALIST ÎN DEZVOLTAREA DURABILĂ

Adrian IstrateStudentul Marian Istrate s-a născut la 26 august 1989. Are ca părinţi pe domnii Constantin şi Ana Istrate (fostă sportivă). A urmat cursurile şcolii generale la Şcoala nr. 1 „Prof. Octavian Ionescu” şi apoi cursurile liceale la Liceul „A.T. Laurian” Botoşani, profil filologie – limbi moderne – intensiv. A reuşit la Facultatea de Geografie, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, specializarea – Planificare teritorială, în 2008. Felul lui de a fi, conştiincios, activ, răzbătător s-a observat încă din şcoala generală. Se pare că, încă de mic, a fost educat cu multă grijă de familie. De fapt, sunt doi copii în familie, iar sora sa, Sânzâiana, este la fel de iubitoare de carte şi va avea în faţă aceeaşi cale liberă… spre facultate. În ceea ce îl priveşte pe Marian, se dovedeşte a fi un iubitor al satului natal, al meleagurilor botoşănene, pentru că însăşi lucrarea sa de licenţă, care a fost aleasă, este legată tot de aceste ţinuturi: „Studiu asupra dinamicii teritoriale ale conurbaţiei Botoşani-Suceava”.

Acum când este în anul III şi se află în faţa examenului de licenţă priveşte, deja, la viitor. Vrea să urmeze 2 ani masteratul, orientându-se fie la specializarea „Riscuri şi amenajarea teritorială”, fie „Managementul afacerilor şi dezvoltare durabilă”, pentru a deveni un specialist în planificarea teritorială. De ce? Pentru că are studii de cartografie, cadastru, urbanism şi altele care îl pregătesc pentru a alege un loc de muncă de mare răspundere. Şi, în discuţia pe care am avut-o, s-a dovedit a fi şi nu prea pretenţios. Ar vrea să lucreze chiar şi aici, în satul său natal, dacă, cei din fruntea comunităţii ar fi interesaţi să aibă un specialist în planificare teritorială, care să-şi pună în valoare cunoştinţele acumulate (chiar aici, la Vorniceni). De mic, ca şi acum, a muncit alături de părinţi, la făcutul chirpicilor, la prăşit şi creşterea animalelor. A rămas „cap de familie”, să ducă greul împreună cu mama sa, când tatăl a plecat să lucreze peste hotare. M-a cucerit când l-am auzit spunând: Cel mai potrivit loc al meu (de muncă) ar fi într-o primărie, la oraş şi chiar comună… Auzind că-i bursier, că a fost trimis de facultate ca bursier, în Grecia, mi-a dat încredere că este un student serios, harnic şi ceea ce şi-a propus să realizeze va reuşi după cum îl cunosc.

Deja a luat legătură cu oficialităţile comunei pentru a cunoaşte problemele cu care se confruntă pentru a studia planul urbanistic. Asta mă convinge, încă o dată, că Marian va fi un specialist foarte bun şi ar fi bine ca să nu „ne scape printre degete”. Este un avertisment pentru cei care ne conduc.

Îţi doresc, Marian, reuşită deplină la examenul de licenţă, să devii masterand şi să vină vremea să te avem, ca specialist, în localitatea noastră.

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.