Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Diverse // Electorală. Se ascut săbiile…

Electorală. Se ascut săbiile…

Articol scris de Ion ISTRATE
Publicare sponsorizată de F.N.D.C.

Electorală. Se ascut săbiile…

Mai e puțin și dai în campania electorală pentru alegerea primarilor, a consilierilor locali și, nu lipsit de importanță, a președintelui și a consilierilor județeni.

Oficial, data alegerilor a fost stabilită pentru ziua de 5 iunie 2016, în Duminica a VI-a după Paști, numită popular și Duminica Orbului.

Candidaturile se depun până la data de 26 aprilie 2016, o zi din Postul Mare, Denia de Marți seară (se mănâncă numai seara, pâine și apă).

Campania electorală va începe pe data de 7 mai 2016, în Calendarul ortodox, Arătarea semnului Sf. Cruci pe cer la Irusalim.

Cunoscând aceste date, știm ce ne așteaptă fiindcă, fie vorba, pe toți ne preocupă acest lucru. Pe cei mai slabi din fire, deja i-au prins dezamăgirile corelând datele importante ale Campaniei electorale cu cele din Calendarul Ortodox.

Ce coincidență!

Votăm în Duminica Orbului, miza va fi mare pentru că toți candidații vor fi flămânzi, după Denia de Marţi, iar campania electorală va începe sub un semn ceresc Arătarea semnului Sf. Cruci.

Neliniștea alegătorului vine și de acolo că, pe ici pe colo, au început mișcări de trupe cu strategii nedefinite. Izolat, primarii în exercițiu ascut de zor săbiile și cum e și firesc, după a lor vrere, le mai și încearcă. Cei fricoși, nestăpâniți de lacomi și dornici de mărire, cu goluri în realizările promise, un șvaițer de mandat, năvălesc aiurea peste alegători, arătându-le tăiușul celor care i-a simțit că nu-l mai plac.

Domnilor candidați, mai calmi, mai chibzuiți în drumul pentru a obține un alt mandat. Promisiunile electorale nu vor rezista pe un șvaițer!

Ușor puiule, ușor!…

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.