Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fii din Vorniceni // Electorală. 30 aprilie – în plină campanie de convingere cetățănească pentru un nou primar, la Vorniceni

Electorală. 30 aprilie – în plină campanie de convingere cetățănească pentru un nou primar, la Vorniceni

Ion ISTRATE

Nu doresc să mă implic în Electorala ce se croiește și nici să comentez acest articol pe care l-am scris cu ceva vreme în urmă, determinat de un gest de onoare a primarului, prof. Ovidiu Corleciuc, în data de 30 aprilie 2012. A trecut un timp, un mandat de primar și va veni alt timp, un alt mandat de primar. Să-i ajute rațiunea pe vorniceneni să judece la rece cine trebuie să fie gospodarul comunei care să asigure o mai mare atenție celor nevoiași, bătrâni, săraci și neajutorați pentru a-și petrece zilele în ordine și liniște.

 

30 aprilie 2012

Astăzi se încheie mandatul celui mai destoinic primar pe care l-a avut Vorniceniul

(republicare) http://vorniceneanul.ro/astazi-se-incheie-mandatul-celui-mai-destoinic-primar-pe-care-l-a-avut-vorniceniul

Corleciuc-Ovidiu-20-dec-2010[1] [1600x1200]Începând de mâine, prima zi din Mai 2012,  prof. Ovidiu Corleciuc nu va mai fi primarul comunei Vorniceni, pentru că, datorită unor împrejurări distonante, reputatul primar și-a dat demisia.

Primarul Ovidiu Corleciuc a răzbit orice greutăți și și-a onorat mandatul cu realizări neîntâlnite până acum în Vorniceni: un sediu nou și modern pentru primărie, numit pe bună dreptate ,,Palatul Administrativ al Vornicenilor”, căi de acces și drumuri modernizate, școli reabilitate, servicii de utilitate publică, mașini și utilaje pentru întreținerea infrastructurii comunei…  și enumerările pot continua.

În plan spiritual și cultural, a avut aceeași preocupare intensă, realizările fiind evidente: a finalizat și a făcut publice propunerile pentru o stemă oficială a Vornicenilor, care corespunde totalmente acestei așezări vechi, obiceiurilor și stării de spirit ale acestei comunități; a organizat și promovat acțiuni culturale de amploare – ,,Întâlnirea fiilor satului”( 2003 și 2008), ,,Zilele satului Vorniceni” (2007, 2009), ,,Întâlnirea absolvenților Liceului Vorniceni”; s-a îngrijit de aparițiile editoriale și de promovarea unor cărți și publicații ale vornicenenilor – ,,Rapsozi populari din Vorniceni (Alexandru Nechifor și Mihai Agache), ,,Vorniceni – leagănul împlinirilor mele” (Dionisie Pădureț), ,,Tezaurul toponimic al comunei Vorniceni” (Teodor Epure), ,,Vorniceni, străveche vatră strămoșească” (Gh. Gherman), ,,Oieritul la Vorniceni” (C. Haisuc); a publicat articole cu caracter documentar în Revista Vorniceneanul (,,Aurel Nistor – primul președinte al cooperativei din Vorniceni”), a susținut permanent activitatea acestei publicații. Iar ca un  adept al conservării și promovării tradițiilor populare autentice, îmbracă frecvent un costum național la evenimentele din familie sau cele ale satului și se numără printre cei patru fondatori ai Muzeului local ,,Virtutea Sătească a Vornicenilor”.

Iată deci, că profesorul Ovidiu Corleciuc a diriguit cum se cuvine și cu responsabilitate treburile comunei, având inițiative și realizări multiple, complexe, de la cele edilitar-gospodărești la cele culturale, atât de evidente pentru orice locuitor al comunei.

Munca și realizările sale au fost apreciate, nu numai pe plan local, ci și la nivele superioare din administrația de stat. Surprins, când a văzut demisia, Prefectul Cristian Roman nu a avut rezerve când a apreciat: „un om cu care am avut niște relații și personale și profesionale si umane deosebite, îmi pare sincer rău că s-a ajuns într-o asemenea situație, știți foarte bine că sănătatea nu i-a permis Domniei Sale să își finalizeze mandatul și, de ce să nu o spunem, poate presiunea responsabilitații unei astfel de funcții publice, responsabilitate care l-a facut să renunțe la mandat. Consider, cred în această situație, fiind și o Primarie foarte dificilă și grea, cred că, cei care locuiesc în Vorniceni, trebuie să îi mulțumească pentru întreaga sa activitate, lucru pe care îl fac și eu acum” (Evenimentul de Botosani); ,,Această demisia nu înseamnă altceva decât o pierdere pentru administraţia locală. Domnul Corleciuc s-a remarcat şi în primul şi în cel de-al doilea mandat, pentru că a ştiut să îşi facă treaba de primar” (Monitorul de Botoșani).

Corleciuc-OvidiuVorniceni30-nov-20101[1] [1600x1200]Destoinicul primar, Ovidiu Corleciuc, și-a dat demisia în plină glorie, întocmai ca pugilistul posesor al unei centuri de aur, nevoit a-și păstra reputația clădită solid ca rod al muncii de ani de zile.

Și, probabil, vor trece încă o sută de ani pentru ca această comună să aibă un frunte un primar de talia profesorului Ovidiu Corleciuc. Nu aș zice așa, dar cu toții știm că, de la Toader Fasolă, au trecut o sută de ani pentru ca vornicenenii să se bucure de vrednicia gospodarului ales în fruntea comunei.

Prin realizările sale, Ovidiu Corleciuc a ridicat prestigiul comunei și a demolat atitudinea unora de a generaliza negativ anumite stări de spirit, stigmatizând cu persistență și nerușinare pe vorniceneni.

Felicitări domnule profesor, v-ați îndeplinit o misiunea grea, pe cât de dificilă pe atât de importantă, dar ați demonstrat că vorniceneanul poate și este în stare să realizeze lucruri mărețe! Datorită Dvs. Vorniceniul și-a recăpătat, după zeci de decenii, locul de onoare printre așezările străvechi al acestei țări!

Sper să fiu  în asentimentul vornicenenilor și să-i mulțumesc domnului prof. Ovidiu Corleciuc pentru tot ceea ce a făcut în comuna noastră și, în același timp, să-l asigur că sătenii mei vor ști să prețuiască realizările Domniei Sale și  că îi vor acorda atenția cuvenită, precum eroilor ce se întorc glorioși de pe câmpul de luptă!

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.