Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Diverse // La Vorniceni, drumul national a fost preluat de Consiliul Judetean pentru a fi modernizat!

La Vorniceni, drumul national a fost preluat de Consiliul Judetean pentru a fi modernizat!

Drum national preluat de Consiliul Judetean pentru a fi modernizat!
Autor: stiri.botosani.ro  Publicat: 18:45/10 iulie 2011

Este vorba de drumul care leaga localitatile Vorniceni-George Enescu-Cristinesti, care are o lungime de 27,9 kilometri si care pana acum s-a aflat in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi.

Propunerea de transformare a acestui drum din national in judetean a venit chiar din partea Regionalei de la Iasi.

Drumul a fost preluat in administrare de DRDP Iasi in anul 2004, in vederea finalizarii executiei unor lucrari de intretinere periodica, initiate de Consiliul Judetean, dar la care nu s-a mai putut asigura finantarea.

Aceste lucrari au fost finalizate in anul 2005, insa pana in prezent nu s-au mai alocat resurse bugetare pentru modernizarea acestuia.

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean, incadrarea acestui drum in categoria functionala a drumurilor judetene, pe raza comunelor Vorniceni, Cordareni, George Enescu si Cristinesti, permite alocarea de resurse bugetare, cat si atragerea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana pentru modernizarea acestuia.

Trecerea drumului national in lungime de 27,9 kilometri in categoria drumurilor judetene a dus si la reintregirea DJ 298, care are acum o lungime totala de 36,74 kilometri.

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.