Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Diverse // Dorul de parinti ma copleseste!

Dorul de parinti ma copleseste!

Dorul de parinti ma copleseste!
Autor, Mirela S

Mi-a crescut inima de bucurie sa aud de bunicul meu, e o adevarata onoare sa fiu urmasa unei om atit de stimat si apreciat. Din cate am inteles Costache Sarbu a fost tatal bunicului meu, Grigore.

Un lucru e clar, ce s-a mostenit din generatie in generatie caracterul de ‘Sirbean’ cum ride mama citeodata. Cred ca intr-o oarecare masura i-l mostenesc si eu.
Multumesc pentru articol, mi-a facut mare placere sa-l citesc!
……….
Mi-au dat lacrimile cind am citit versurile lui Mos Nechifor, ce frumos ca sint oameni care sint capabili de asemea dragoste si caldura. Versurile lui vorbesc pentru fiecare parinte cu copii plecati din sat. Stiu ca nu vin asa de des ‘pe locul unde e casuta, unde am vazut soarele-ntai, dar oaza mea de fericire, locul unde ma retrag cand imi e greu e in casa parinteasca.

E greu pentru un părinte să fie departe de copii, dar nici pentru copii nu-i uşor. Ceea ce vreau să spun şi nu spun îndeajuns de des este că: ’dragă mamă şi dragă tată vă iubesc’ şi imi este dor de voi! Voi sunteţi punctul meu de sprinjin care îmi dă puteri să mişc pamântul din loc.
Să dea Dumnezeu să vă tină sănătoşi şi fericiţi!

Domnule profesor, Teodor Epure, vă mulţumesc pentru frumoasa selecţie de poezii a unui sătean, care a trăit printre noi şi pe care poate nu l-am apreciat la adevărata valoare când am avut şansa!

Etichete:

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Mirela S….o ramurica din stejarul secular al fam. Sirbenilor, aceasta fam. esta impartita in; intelectuali si oieri/tarani, dar sunt la fel de respectati indiferent de pozitia sociala pe care o au. Ei isi au radacinile mult mai departe de Mileanca pana in Basarabia la fel ca si fam mea…… Un strabunel de-al mosului Dunitru Sirbu (oieru de la 1800) a venit cu oile in „porneala” pana la noi in sat, la prins zorile zilei si nu a mai plecat. O imaginatie proprie! Multumim pentru articol, multa sanatate! Va asteptam la intalnirea ,,Fii satului”.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.