Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // DIN NOU LA ȘCOALĂ!

DIN NOU LA ȘCOALĂ!

DIN NOU LA ȘCOALĂ!
Autor, prof. Teodor Epure

Odată cu vara, a trecut aproape pe neobservate, ca o himeră și vacanța mare. Un vânticel tomnatic care adună frunze moarte începe să semene flori printre școlari și părinții lor, care cugetă grav la viitorul apropiat. Sosirea toamnei, anotimpul recoltării roadelor pământului anunță pregătirea copiilor pentru școală, reluarea activității lor școlare, prefigurând în timp acumularea bogățiilor culturale în mintea și în viața lor. Localurile școlilor din Vorniceni sunt pregătite, porțile sunt larg deschise. Dacă în anii precedenți învățământul vornicenean își desfășura activitatea în condiții precare, cu geamuri uneori sparte, clase friguroase, astăzi școlărimea vorniceneană se bucură de clădiri reamenajate, cu un sistem de încălzire nou, grupuri sanitare în interior, săli bine igienizate, mobilier modern, acces în unitate pentru persoanele cu handicap, spațiu rezervat pentru lapte și corn, existând toate condițiile unei adevărate școli moderne. Pentru ca noul an școlar să înceapă sub cele mai bune auspicii și munca instructiv-educativă să se desfășoare la nivel calitativ superior, au fost organizate din timp cercuri pedagogice precum și dezbateri în vederea perfecționării cadrelor didactice, a cunoașterii programelor școlare, asigurând conținutul științific al lecțiilor de care depinde pregătirea temeinică a școlarilor comunității noastre.

Întregul personal didactic vornicenean și-a propus pentru anul școlar 2012-2013 să cultive la elevi pasiunea pentru studiu, o atitudine și purtare corespunzătoare, în spiritul moralei societății contemporane și al bunului simț iar rezultatelor pe care le vor obține să fie mulțumitoare atât pentru părinți cât și pentru școală.
P1140744 [800x600]În aceste condiții s-a deschis noul an școlar, auzindu-se din nou clinchetul clopoțelului și glasul cristalin al școlarilor, nerăbdători să intre în clase și să descopere lumea minunată a cărților. Ca și în anii precedenți, curtea școlii a fost umplută cu învățăcei îmbrăcați cuviincios, în haine curate, însoțiți de părinți, cu buchete din florile toamnei. Și-au început activitatea noi generații de copii care au fost întâmpinate cu multe emoții, dragoste și căldură, de către doamnele învățătoare și educatoare, conștiente de faptul că problema calității muncii lor nu este o problemă personală ci este în primul rând o problemă a școlii, a învățământului românesc. În această ambianță de bucurie și speranță, prima zi de școală a constituit pentru noii veniți, un moment al unor mari emoții legate de mirajul tezaurului din lumea de taină a cărților și de cea a comunicării cu colegii și cu dascălii. Ei vor lua de la îndrumătorii lor învățătura cea nouă și vie așa cum albinele culeg mierea și nectarul din flori, vor alege binele de rău și faptele frumoase de cele urâte.

Urmând îndemnul înțelept care spune :”Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”, înainte de a se intra în școală, a avut loc un ”Te Deum” – atât de necesar pentru a uni înțelepciunea umană cu cea divină – rostit de către preotul paroh Ioan Constantin împreună cu preotul paroh Ciprian Ivanovici. A luat apoi cuvântul directorul școlii, Eugen Murarașu, care a arătat că în anul școlar 2012-2013 vor frecventa cursurile școlare 688 elevi la nivel de comună, din care 108 în învățământul preșcolar, 287 în învățământul primar și 293 elevi în învățământul gimnazial. Vor funcționa 2 clase pregătitoare cu 41 elevi, conduse de învățătoarele Marcela Sîrbu și Marinela Mihai – cadre cu experiență îndelungată și care au făcut cursuri de pregătire la Botoșani. Acești elevi vor învăța în săli modern amenajate și mobilier adecvat.
În cuvântul său, primarul Toader Leampăr a urat tuturor elevilor și cadrelor didactice multă sănătate și succese tot mai mari în noul an școlar. A cerut elevilor mai mult respect față de cadre didactice, față de părinți și față de patrimoniul comunității noastre.

Intrând în clase, elevii au găsit pe măsuțele lor rechizite și manuale școlare care le vor facilita împlinirea aspirațiilor de a ajunge oameni destoinici și adevărați, capabili să construiască o societate mai bună pentru generațiile următoare.
Cu prilejul începerii noului an școlar, redacția revistei Vorniceneanul felicită toate cadrele didactice care se ostenesc cu pricepere și dăruire în munca de educare a tinerelor vlăstare și le dorește un bun început, roade bogate pe altarul învățăturii, bucurii și satisfacții atât pe plan profesional cât și personal.

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.