Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte din trecut // Cum mă regăsesc?… amintindu-mi de Vorniceni

Cum mă regăsesc?… amintindu-mi de Vorniceni

O scrisoare de la Doamna Prof. DORINA MICU  [SIMION], primită la redacție, pe care am crezut de cuviință, din aleasă considerație, s-o facem publică (foto și sublinierile aparțin redacției):

Stimata redactie,
Am descoperit cu emotie revista Vorniceneanul si doresc sa va felicit si sa va urez VIATA LUNGA!

Sunt prof. Dorina [Simion] Micu; in 1972 mi-am inceput cariera didactica la Șc. Gen. nr. 1 Vorniceni, condusa pe atunci de d-l prof. Aurel Murarasu. Am functionat acolo patru ani.

Rasfoind revista m-au coplesit amintirile: eram o echipa fomata din tineri profesori localnici si „venetici” din parti diferite ale tarii. Entuziasmul, energia, munca plina de daruire, recunoscute de altfel de oficiali, parinti si elevi cu care m-am intalnit peste vreme, au fost marca acelor ani tineri, incarcati de speranta.

Am citit articolul scris de d-l Ion Istrate despre d-l director Aurel Murarasu; se vede pretuirea si grija pentru ca cei merituosi sa ramana in memoria comunitatii.  Am regasit nume si imagini si s-a creeat o punte peste timp. Imi amintesc cu drag colegii cu care am realizat multe activitati. Se crease o „pepiniera” de cadre didactice pe care d-l director o indruma cu atentie si responsabilitate.

Am razbit greutatile inerente inceputului  cu ajutorul „oamenilor” si am revenit acasa la Bucuresti; am  parcurs toti acesti ani la catedra predand Biologie. M-am pensionat in anul 2009 [anul fondarii revistei dvs.] de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Bucuresti. Au fost ani rodnici si doresc sa subliniez: am coordonat si eu  revista ARIPI a liceului nostru  timp de 16 ani si am facut-o bine,  dovada: premiile obtinute la concursuri. Stiu ce inseamna o asemenea „lucrare”! Iata de ce va felicit si apreciez ceea ce realizati.

Revista este  o adevarata fresca a localitatii, cu oamenii ei cu evenimentele vietii. Bravo !

Marturisesc, peste ani, am pastrat nivelul de spiritualitate al moldovenilor ca  reper in analizele mele fata de oameni; ganditi si simtiti altfel decat restul romanilor.

Felicit cu caldura colectivul de redactie si am o remarca speciala pentru d-l prof.Gheorghe Gherman  care mi-a fost coleg de cancelarie in anii mei de inceput. Ma  bucur ca  este atat de „efervescent”,ca realizeaza lucruri remarcabile, este atat de prezent in comunitate si in scoala chiar si in noua postura de pensionar.

As dori sa transmit salutari si urari pline de caldura celor care isi mai amintesc de mine.

SA CULEGETI ROADELE EFORTURILOR DVS si sa va bucurati de sanatate, forta si implinire!

LA MULTI ANI!

Cu  drag, DORINA MICU

Scoala,1,Vorniceni

Scoala,1,Vorniceni (5)

Etichete:

3 comentarii la acestă însemnare

 1. Sunt unul dintre acei (sper multi) care isi aduce aminte cu deosebita placere de grupul de tineri de atunci, (profesori localnici si „venetici”), de atmosfera din cadrul grupului, de imaginea acestuia din ochii comunitatii. O tempora! Si cum sa nu-mi amintesc?…cand, una dintre „venetice” mi-a devenit partenera de (o)….viata!
  Ma bucura faptul ca ati inteles si
  pastrat nivelul de spiritualitate al
  moldovenilor, fiind convins ca numai
  anumite persoane pot sa inteleaga felul nostru de a fi.
  Multumesc Doamna profesoara!
  Cu dor, drag si respect, Gheorghe (Ghita) Chirila

 2. Şi noi,stimată doamnă profesoară Micu,cei care v-am cunoscut ca profesoară de biologie,cu aproape 40 de ani în urmă ,la Şcoala nr.1 Vorniceni(acum Şcoala prof.Octavian Ionescu)ne exprimăm bucuria de a vă fi „descoperit”prin intermediul Revistei Vorniceneanul.Amintirile plăcute sunt şi din partea noastră,ştiindu-vă un cadru de nădejde al şcolii noastre,şi nu o dată,în discuţii cu dl.Muraraşu Aurel şi dna.Chiva,cu dna. Olga Epure şi alte cadre didactice ne-am amintit de acei ani când entuziasmul tinereţii noastre împletit cu dorinţa de afirmare au dus la rezultate foarte bune pentru unitatea de învăţământ unde munceam.Era o întrecere tacită între noi şi de acest lucru au profitat foştii noştri elevi care vă preţuiau.Satul s-a schimbat mult faţă de etapa aceea când aţi lucrat aici şi n-ar fi lipsit de interes,odată,să vă convingeţi singură,dacă paşii vă vor aduce în nordul Moldovei,alături de cei dragi.Din zona mănăstirilor,din Bucovina,aţi face un ocol în judeţul Botoşani,spre Vorniceni.Vă dorim şi noi tot ceea ce vă doriţi,dar mai ales,sănătate!Profesor Gherman

 3. Dorina Micu spune:

  Mutumesc dragi colegi ca m-ati intampinat cu prietenie si caldura dupa patru decenii.Avem norocul sa parcurgem perioada”contemplativa”a vietii si sa ne decantam experientele personale.Regret ca unii dintre noi s-au grabit sa plece inainte sa-si implineasca menirea, intr o alta lume[care ne asteapta in final pe toti].Ca fii ai locului realizati un proiect valoros,laudabil- VORNICENEANUL- legand cu pricepere generatiile.Multumesc GHITA CHIRILA pentru gandurile si cuvintele frumoase.Multumesc GIANI GHERMAN.Va multumesc tuturor,sa fiti mereu inspirati si ancorati in viata comunitatii.Sa pastram firul de „lumina”care ne-a legat .Respect mult aceasta nobila munca Cu tot dragul si cele mai bune urari DORINA MICU

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.