Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fii din Vorniceni // Astăzi se încheie mandatul celui mai destoinic primar pe care l-a avut Vorniceniul

Astăzi se încheie mandatul celui mai destoinic primar pe care l-a avut Vorniceniul

Astăzi se încheie mandatul celui mai destoinic primar pe care l-a avut Vorniceniul

Autor, Ion ISTRATE

Corleciuc-Ovidiu-20-dec-2010[1] [1600x1200]Începând de mâine, prima zi din Mai 2012,  prof. Ovidiu Corleciuc nu va mai fi primarul comunei Vorniceni, pentru că, datorită unor împrejurări distonante, reputatul primar și-a dat demisia.

Primarul Ovidiu Corleciuc a răzbit orice greutăți și și-a onorat mandatul cu realizări neîntâlnite până acum în Vorniceni: un sediu nou și modern pentru primărie, numit pe bună dreptate ,,Palatul Administrativ al Vornicenilor”, căi de acces și drumuri modernizate, școli reabilitate, servicii de utilitate publică, mașini și utilaje pentru întreținerea infrastructurii comunei…  și enumerările pot continua.

În plan spiritual și cultural, a avut aceeași preocupare intensă, realizările fiind evidente: a finalizat și a făcut publice propunerile pentru o stemă oficială a Vornicenilor, care corespunde totalmente acestei așezări vechi, obiceiurilor și stării de spirit ale acestei comunități; a organizat și promovat acțiuni culturale de amploare – ,,Întâlnirea fiilor satului”( 2003 și 2008), ,,Zilele satului Vorniceni” (2007, 2009), ,,Întâlnirea absolvenților Liceului Vorniceni”; s-a îngrijit de aparițiile editoriale și de promovarea unor cărți și publicații ale vornicenenilor – ,,Rapsozi populari din Vorniceni (Alexandru Nechifor și Mihai Agache), ,,Vorniceni – leagănul împlinirilor mele” (Dionisie Pădureț), ,,Tezaurul toponimic al comunei Vorniceni” (Teodor Epure), ,,Vorniceni, străveche vatră strămoșească” (Gh. Gherman), ,,Oieritul la Vorniceni” (C. Haisuc); a publicat articole cu caracter documentar în Revista Vorniceneanul (,,Aurel Nistor – primul președinte al cooperativei din Vorniceni”), a susținut permanent activitatea acestei publicații. Iar ca un  adept al conservării și promovării tradițiilor populare autentice, îmbracă frecvent un costum național la evenimentele din familie sau cele ale satului și se numără printre cei patru fondatori ai Muzeului local ,,Virtutea Sătească a Vornicenilor”.

Iată deci, că profesorul Ovidiu Corleciuc a diriguit cum se cuvine și cu responsabilitate treburile comunei, având inițiative și realizări multiple, complexe, de la cele edilitar-gospodărești la cele culturale, atât de evidente pentru orice locuitor al comunei.

Munca și realizările sale au fost apreciate, nu numai pe plan local, ci și la nivele superioare din administrația de stat. Surprins, când a văzut demisia, Prefectul Cristian Roman nu a avut rezerve când a apreciat: „un om cu care am avut niște relații și personale și profesionale si umane deosebite, îmi pare sincer rău că s-a ajuns într-o asemenea situație, știți foarte bine că sănătatea nu i-a permis Domniei Sale să își finalizeze mandatul și, de ce să nu o spunem, poate presiunea responsabilitații unei astfel de funcții publice, responsabilitate care l-a facut să renunțe la mandat. Consider, cred în această situație, fiind și o Primarie foarte dificilă și grea, cred că, cei care locuiesc în Vorniceni, trebuie să îi mulțumească pentru întreaga sa activitate, lucru pe care îl fac și eu acum” (Evenimentul de Botosani); ,,Această demisia nu înseamnă altceva decât o pierdere pentru administraţia locală. Domnul Corleciuc s-a remarcat şi în primul şi în cel de-al doilea mandat, pentru că a ştiut să îşi facă treaba de primar” (Monitorul de Botoșani).

Corleciuc-OvidiuVorniceni30-nov-20101[1] [1600x1200]Destoinicul primar, Ovidiu Corleciuc, și-a dat demisia în plină glorie, întocmai ca pugilistul posesor al unei centuri de aur, nevoit a-și păstra reputația clădită solid ca rod al muncii de ani de zile.

Și, probabil, vor trece încă o sută de ani pentru ca această comună să aibă un frunte un primar de talia profesorului Ovidiu Corleciuc. Nu aș zice așa, dar cu toții știm că, de la Toader Fasolă, au trecut o sută de ani pentru ca vornicenenii să se bucure de vrednicia gospodarului ales în fruntea comunei.

Prin realizările sale, Ovidiu Corleciuc a ridicat prestigiul comunei și a demolat atitudinea unora de a generaliza negativ anumite stări de spirit, stigmatizând cu persistență și nerușinare pe vorniceneni.

Felicitări domnule profesor, v-ați îndeplinit o misiunea grea, pe cât de dificilă pe atât de importantă, dar ați demonstrat că vorniceneanul poate și este în stare să realizeze lucruri mărețe! Datorită Dvs. Vorniceniul și-a recăpătat, după zeci de decenii, locul de onoare printre așezările străvechi al acestei țări!

Sper să fiu  în asentimentul vornicenenilor și să-i mulțumesc domnului prof. Ovidiu Corleciuc pentru tot ceea ce a făcut în comuna noastră și, în același timp, să-l asigur că sătenii mei vor ști să prețuiască realizările Domniei Sale și  că îi vor acorda atenția cuvenită, precum eroilor ce se întorc glorioși de pe câmpul de luptă!

La Mulți Ani și multă sănătate!

Etichete:

6 comentarii la acestă însemnare

 1. Gh. Chirila spune:

  „Caracterul, in mare si in mic, se reflecta in omul care urmareste in fiecare clipa lucrul pe care se simte in stare sa-l faca”
  Fiindca a te retrage in plina glorie, dezvaluie o mare tarie de caracter!
  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si liniste sufleteasca sa te poti bucura impreuna cu cei apropiati si dragi tie de partea placuta si frumoasa a vietii.
  Ghita Chirila.

 2. Gh.Badarau spune:

  Trec foarte rar prin satul unde m-am nascut si aproape ca nici nu stiam cine e primar, dar ma intrebam cum de se fac atata lucruri bune.
  Spre ai mei, cand mergeam cu ani in urma, nu reuseam sa ma mai descurc din nori, acum e altceva…
  Nu prea il cunosc pe Corleciuc, care e primar sau a fost dupa cum vad, dar sa-i da D-zeu sanatate! Doarece trec prin multe sate, pot sa spun ca nu prea vad asta, adica ceea ce e la Vorniceni. Ma bucur ca avem asemenea oameni in Vornicen, dar regret ca nu mai este in fruntea comunei.
  Felicit pe domnul Corleciuc pentru ce a facut in comuna Vorniceni precum si pe cel ce a scris aceste randuri.
  Voi meritati toata stima mea si cred ca toti ar trebui sa gandeasca la fel, cei din Vorniceni, zic…
  Ghita Badarau

 3. Raileanu spune:

  Mai sunt si fapte bune care se aud despre Vorniceni. Intr-adevar simt si eu ca s-a facut multe fapte bune in aceasta comuna si meritul dupa cum se vede este al lui Corleciuc. E bine ca ati semnalat aceste realizari ale domniei sale.
  Numai bine ii zic!
  C.Raileanu

 4. Ma intristeaza vestea demisiei domnului Corleciuc si as vrea sa-i adresez o intrebare…De ce domnule Corleciuc? De ce dati inapoi dupa ce ati facut atatea lucruri bune pt Vorniceni ? Pe mana cui vreti sa lasati realizarile dvs de pana acum? De cand mi-au murit parintii eu merg foarte rar pe acasa dar ce am vazut in vara lui 2011 cand am mers acasa dupa 10 ani mi-a umplut sufletul de bucurie, mentionez aici doar primaria si drumurile pietruite.Nici unul dintre fostii primari pe care ia avut Vorniceniul dea lungul timpului nu a realizat nici macar cinci la suta din ce a facut domnul Corleciuc. Vornicenenii isi vor da seama prea tarziu ce pierd prin demisia acestui mare om.Nimeni nu va mai face pt acel sat ce a facut domnul Corleciuc Indiferent de decizia dumnealui,eu imi pastrez toata stima si admiratia pt acest OM.

 5. Nu ma surprinde demisia sa, pentru ca in ultimul timp depunea mult efort si suflet pentru a-si duce la indeplinire dorintele si proiectele pe care le avea incepute inca de la primul mandat.Il cunosc foarte bine pe domnul Corleciuc, l-am avut profesor, diriginte si director timp de patru ani, am invatat multe de la domnia Sa, drept pentru care am pastrat si pastrez o prietenie si un respect pentru intreaga activitate in slujba elevilor si satenilor din Vorniceni. Ii inteleg foarte bine actul de demisie, motivat in special de starea fragila de sanatate dar si datorita numeroaselor probleme legate de administratia comunei, cu rusine spun si de metehnele vornicenenilor. Pentru mine va ramane cel mai bun primar pe care l-a avut Vorniceniul pana acum. Ii urez multa sanatate alaturi de familia Sa, liniste sufleteasca, ca oricum va ramane unic pentru Vorniceni, poate pentru multa vreme.
  Regret ca nu am putut fi alaturi de domnia Sa in aceasta perioada, dar dumnealui stie motivul.
  Ii doresc viitorului primar sa realizeze macar jumatate din ceea ce-a facut profesorul Ovidiu Corleciuc.

 6. […] (republicare) http://vorniceneanul.ro/astazi-se-incheie-mandatul-celui-mai-destoinic-primar-pe-care-l-a-avut-vorni… […]

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.