Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // Alegeri locale – 2016. MARCEL CIRITEL, candidat pentru primar la Vorniceni: despre neajunsuri şi urgenţe

Alegeri locale – 2016. MARCEL CIRITEL, candidat pentru primar la Vorniceni: despre neajunsuri şi urgenţe

Marcel,primar,VorniceniRăspund provocării revistei Vorniceneanul.ro şi precizezi că problema pusă în dezbatere se regăseşte în obiectivele programului meu electoral care a fost adus la cunoştinţa tuturor prin diferite mijloace, inclusiv publicarea în această publicaţie.

În ce priveşte partea negativă a ultimei perioade din comuna noastră, pot să spun că ea este cunoscută oricărui locuitor, fiecărui alegător care se va prezenta la vot în duminica din 5 iunie pentru alege un nou primar.

În primul rând s-a văzut că nu s-au mai continuat atragerea fondurilor nerambursabile oferite de Uniunea Europeană şi Guvernul României. Nicio finanţare nu s-a primit pentru că nu au mai fost depuse cereri de finanţare şi nici nu s-au mai gândit proiecte care să vizeze dezvoltarea comunei sub toate aspectele. Nu s-a făcut nimic. Dacă s-a făcut ceva, e pe proiectele vechi. Exemplu, construcţia căminului. Dar, şi aici nu s-a căutat o soluţie pentru ca o parte din cheltuielile de investiţii să fie acoperite din surse atrase din fonduri nerambursabile şi nu numai cele ce vin din bugetul local. Bugetul local trebuie cheltuit prioritar pe probleme sociale, de educaţie, asistenţă medicală şi pentru ordinea şi liniştea publică.

De aceea problema ce mai urgentă care trebuie rezolvată în comună este să pregătim proiecte care să răspundă nevoilor comunei şi să accesăm fonduri nerambursabile, singura sursă de investiţii, care pe lângă utilitatea de nevoie majoră ar duce şi la sporirea gradului de ocupare a forţei de muncă, în special tineri.

Dacă sunt bani celelalte probleme se rezolvă de la sine. Multe din problemele stării de infracţionalitate se datorează şi lipsei mijloacelor pentru un trai decent.

Pentru aceasta, chiar din prima zi de mandat, dacă voi fi ales,voi atrage colaboratori din rândul celor care au experienţă în lucru cu proiecte europene şi ne vom constitui într-un grup de lucru pentru a analiza şi găsi toate oportuniţăţile de finanţare nerambursabilă în raport cu cerinţa comunei, în aşa fel încât, în cel mult 2 luni, să depunem un minim de 4-5 cereri de finanţare pe programe europene în derulare.

Cu aceeaşi grijă voi întreprinde măsuri urgente pentru o împărţirea echitabilă a imaşului comunal crescătorilor de animale, iar iazurile să revină în propietatea obştei şi să-le exploatăm în folosul tuturor locuitorilor cu tot ce presupune aceasta: locuri de muncă, producţii de peşte alocată nevoilor alimentare ale sătenilor la preţuri mici, precum şi resursa de apă la nevoie.

Aveţi încredere că aşa voi face!
Voi lucra la primărie aşa cum m-am sporit propria gospodărie, cu grijă şi atenţie în a chibzui orice resursă naturală de pe raza comunei şi orice bănuţ din bugetul comunei.

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.