Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // Alegeri locale – 2016. IONUŢ ZVÂNCĂ, candidat pentru primar la Vorniceni: despre neajunsuri şi urgenţe

Alegeri locale – 2016. IONUŢ ZVÂNCĂ, candidat pentru primar la Vorniceni: despre neajunsuri şi urgenţe

Alegeri locale – 2016. IONUŢ ZVÂNCĂ, candidat pentru primar la Vorniceni: despre neajunsuri şi urgenţe

 

zancaCa om al comunei Vorniceni, am văzut că foarte multe probleme nu au fost rezolvate în folosul cetăţenilor. Nu s-a reuşit nici măcar să se folosească mijloacele mecanice şi auto cumpărate cu bani publici. A fost o totală dezorganizare a utilizării acestora. Utilajele primăriei nu au fost folosite pe baza unui program aprobat de consiliul local, adică un sistem controlat de cetăţenii comunei, ci erau la dispiziţia aliatorie a unui singur om.
Nici în ce priveşte asigurarea unui trai liniştit nu s-a întreprins nimic, starea infracţională a ajuns într-o situaţie foarte gravă.
Nu a fost prezentat oamenilor niciun proiect major privind perspectiva comunei, iar cele care existau şi se refereau la o dezvoltare durabilă au fost abandonate.
Eu nu văd lucrurile aşa. În comuna în care trăiesc îmi place să fie ordine şi linişte, oamenii să se simtă stimulaţi pentru un trai decent şi cu respect faţă de cei din jur. Cetăţenii comunei trebuie să beneficieze din plin de contribuţia lor la formarea bugetului comunal. Fiecare leu cheltuit trebuie adus la cunoştinţa lor.
Pentru aceasta cred că este necesar ca, periodic, prin adunări populare, să li se aducă la cunoştiinţă orice problemă ce priveşte cheltuirea banilor publici, chiar dacă aceştia vin şi din fonduri nerambursabile (UE sau din bugetul naţional).
*
Dacă cetăţenii satelor îmi vor acorda încredere prin votul exprimat în 5 iunie 2016, voi trece imdediat la întocmirea unui proiect de dezvoltare al comunei şi unui buget care să răspundă nevoilor comunităţii, obiective cuprinse în programul pe care l-am prezentat alegătorilor noştri. Pentru toate acestea, voi convoca o adunare populară pentru ca cetăţenii să decidă cum trebuie să lucrez ca primar în comuna lor. Eu mi-am propus să fiu în slujba lor şi ei trebuie să spună ce trebuie făcut în comună şi cum trebuie cheltuiţi banii pe care îi dau pentru impozite şi taxe.

1.În primul rând voi respecta legile ţării privind organizarea şi realizarea unor măsuri de prevenire a efectelor unor dezastre naturale sau de altă provenienţă: sistemul de alimentare cu apă, sistemul de frunizare a energieei electrice şi celelalte ultilităţi publice, constituirea rezervei comunale pentru ajutorul populaţiei sau a situaţiilor particulare în caz de nevoie.
2.infiinţarea serviciului public al primăriei – SECTIE DE PRESTARI SERVICII, unde vor fi angajaţi salariaţi cu contract de muncă permanent din rândul celor fără loc de muncă din satele noastre. Aşa nu vom mai plăti furnizori de servicii să ne care gunoiul din ogradă sau activităţi, unde se cheltuie banii contribuabilului nostru. Această secţie de prestări servicii, organizată pe principii economco-financiare cu indicatori de eficienţă, va fi subordonată Consiliului local şi va răspunde pentru modul cum funcţionează în faţa consilierilor locali.
3.Voi trece imediat la realizarea obiectivelor din programul meu pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în satele comunei. Recoltele de pe câmp, bunurile din gospodăria proprie, podurile,  cămările şi casele celor nevoiaşi şi neputincioşi vor fi neatinse de efectul neplăcut al răuvoitorilor.
După acestea vom trece la lucru privind dezvoltarea comunei pe bază de proiecte cu finanţări externe şi, în măsura posibilităţilor, din bugetul comunal.

Voi pune Vorniceniul în mişcare! Alt scop nu am. Vreau să văd ca toate lucrurile în comună sunt bune şi pe placul fiecărui locuitor.
Sigur, voi pune Vorniceniul în mişcare!

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.