Vorniceneanul

Bine aţi venit!Meniu

Eşti aici: Prima pagină // Fapte recente // A început un nou an școlar și aici la Vorniceni

A început un nou an școlar și aici la Vorniceni

Primit pentru publicare: 04 oct. 2016
Autor:  Prof. Gherman Gheorghe
Redactor ediție: Mihaela Mihai

 

 A început un nou an școlar și aici la Vorniceni

 

an-scolar2016vorniceniZilele  lunii august, sub arșița Soarelui,  s-au scurs prea repede , ca de obicei. Dar copiii de vârstă școlară se pregăteau de zor, sufletește dar și material, cu cele necesare-îmbrăcăminte și încălțăminte nouă, caiete, instumente geometrice, hărți si altele.

Cei mai dornici, să fie conduși la școală, au fost școlarii de la clasele pregătitoare dar și cei mici de la grădiniță. Ei au fost întâmpinați cu îmbrățișări și buchete de flori de către elevii mai mari și doamnele învățătoare și educatoare. Conducerea  școlii, de curând numită, a verificat dacă sălile de clasă sunt igienizate și pot primi, ca în zi de sărbătoare, pe toți copiii.

Celelalte cadre didactice, din ce în ce mai puține, de la an la an, și-au pregătit materialele didactice necesare procesului instructiv –educativ, din  anul școlar 2016-2017, au participat la Consfătuirile anuale și și-au proiectat activitățile, atât la disciplinile de specialitate cât și la cele educative.

Cu toții, atât elevii și preșcolarii cât și cadrele didactice, de la școlile comunei , cu un entuziasm specific fiecărui început de an școlar, au asigurat că își vor îmbunătăți activitatea, de la o lună la alta în folosul lor și al școlii în general. Probleme sunt ca peste tot, mai ales că seria elevilor din clasa a IV-a , și în acest an nu au primit manualele dar, să nu ne ascundem după deget, și la alte clase lipsesc manuale multe iar cele existente sunt foarte degradate. Părinții nu-și permit nici să le cumpere dar nici nu se pot orienta ce pot alege. Ei însă și-au condus copiii până în curtea școlilor și au stabilit primele relații cu educatorii, s-au sfătuit  cu cei pe mâna cărora au încredințat pe micuți.

Atmosfera de bun venit, în noul an școlar, fiind creată,  rămâne ca la sfârșitul primului semestru toți să fie mulțumiți de efortul pe care urmează să-l depună  și le urăm la toți, elevi și cadre didactice, să fie sănătoși și un Doamne ajută, cum le-a urat și părintele paroh  Constantin Ion, care a participat la deschiderea anului  școlar.

 

 

Etichete:

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2015 Revista Vorniceneanul.Toate drepturile rezervate.

Revista Vorniceneanul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.